duurzame fietsbezorging in omgeving Haarlem!

Mijn naam is Annika en ik was 18 jaar (het getal van positiviteit en voorspoed) toen ik Jiwa Sayang heb opgericht. Ik heb Jiwa Sayang opgezet omdat ik vind dat er veel meer liefde op aarde mag komen. Liefde voor jezelf, liefde voor de mensen om je heen en alle dieren en ons thuis: moeder aarde. Ik vind het heel belangrijk dat de mensen op aarde weer de energie van hun hart gaan voelen en liefdevol naar zichzelf en hun omgeving kunnen kijken. Zodat er ruimte komt voor meer geluk, dankbaarheid en rust. En je het leven kan gaan leven dat voor jou is weggelegd.

 

Vroeger dacht ik veel na over alle problemen in de wereld. Elke dag zie je berichten over klimaatverandering, bosbranden, armoede, uitstervende dieren en corona voorbij komen in het nieuws. Maar op een gegeven moment ben ik gestopt met kijken naar deze negatieve berichten en heb ik besloten om uit te zoeken hoe ik op mijn eigen manier een steentje kon bijdragen. Het heeft geen zin om je zorgen te maken, en al helemaal niet als je vervolgens geen actie onderneemt. Daarom heb ik ervoor gekozen om te doneren, omdat er al zoveel mooie projecten lopen. Zo kan ik al snel actief bijdragen aan verandering wereldwijd.  

 

Ik zie veel mensen die enorm lijden onder de druk van de maatschappij. Ze zijn zich bewust van de problemen, doen onwijs hun best maar zijn toch niet actief aan het bijdragen aan het welzijn van zichzelf en de aarde. En dat is helemaal niet gek. Ik denk dat we de problemen nooit gaan oplossen met als grootste drijfveer een gevoel van verplichting, zonder ruimte om er meer onderzoek en kennis over op te doen. Ten eerste is het belangrijk om kennis te gaan opdoen over je eigen overtuigingen en patronen. Waar leef jij voor? En voel je je veilig in jezelf? etc. Het is belangrijk om liefde te gaan voelen voor jezelf. Dat je bent opgestaan, dat je leeft, dat je iemand een keer heb laten lachen. Er is absoluut genoeg te vinden om dankbaar voor te zijn in elk individu. 

 

Hoe meer je in liefde en zachtheid bij jezelf thuis komt hoe meer je met passie en ook compassie om je heen kan kijken. Als je zelf in een werk, woon of vriendengroep zit waar je niet gelukkig in bent wil ik je uitnodigen om je wereld te gaan verruimen. Zo creëer je verbindingen met de mensen om je heen, met jezelf, met alle andere levende wezens en met de natuur. 

 

Het is niet altijd een kwestie van willen maar eerder niet in staat zijn. Dus waar jij ook staat in je leven, hoe oud of jong je ook bent ga is bij jezelf observeren wat er in jou en je omgeving allemaal speelt en of je hier genoegen mee wilt nemen. Want er is genoeg narigheid op de wereld en van positiviteit en liefde kan er nooit teveel zijn. Het doel van Jiwa Sayang is echt om meer liefde te verspreiden op alle niveaus van moeder aarde. Dus of je dat met Jiwa Sayang, jezelf of via anderen doet. Ik ben  je dankbaar. Blijf je lichtpuntjes volgen!

 

Liefs Annika