• duurzame fietsbezorging in omgeving Haarlem!
  • gratis verzending vanaf €40

Eenzaam maar niet alleen

Gepubliceerd op 22 juni 2022 om 18:01

Heb je wel eens het gevoel gehad dat je omringd was met mensen maar dat je je onwijs alleen voelde? En heb je wel eens het gevoel gehad dat je met alles verbonden was maar wel alleen? Dit komt omdat ‘eenzaamheid’ en ‘alleen’ twee verschillende dingen zijn.

 

Als ik invoel op eenzaamheid is het meer de afgescheidenheid in jezelf die weerspiegelt wordt in je leven. Vrienden, familie en je relatie kunnen dit vaak heel mooi laten zien. Dit is zeker geen makkelijk proces want er kan veel kapot worden gemaakt. Zoals je vertrouwen en je veiligheid, en angsten komen naar boven die je nooit eerder zo sterk hebt gevoeld. Allemaal omdat je lange tijd schuil was gegaan onder de hoede van een vriendengroep of een vriend/ vriendin of in je familie situatie.

 

Het moment dat jij je eenzaam gaat voelen is het moment dat je iets om je heen ziet wat voor jou niet meer past of klopt. Het is niet meer wat jij verlangt. Eenzaamheid kan super naar voelen, en dat is het ook. Je kan het gaan zien als een uitnodiging om verbindingen aan te gaan en door deze pijnstukken in jezelf heen te gaan. Het is een handreiking naar jezelf toe voor verandering. Ook al wordt vaak de vinger op de zere plek gelegd. Om eenzaamheid kan je namelijk vaak echt niet heen, dat gevoel blijft terugkomen tot je het hebt aangekeken. Als je je eenzaam voelt in een groep mensen, dan zijn dit vaak gewoon niet (meer) jouw mensen. Ze zijn niet de mensen die jou de steun kunnen geven die je nodig hebt, maar het zijn wel de mensen die bij jou oude pijn kunnen losmaken en dat betekent voor jou groei.

 

Alleen zijn is eigenlijk nooit helemaal alleen. Er leeft zoveel meer om je heen wat je misschien nu nog niet kan zien. De juiste mensen staan (energetisch) nog op een afstandje te wachten om je te gaan ontmoeten in dit leven. Het is absoluut niet nodig om je vast te blijven houden aan relaties die je niet voeden. Het is een mooi moment om naar jezelf te kijken, de pijn te doorvoelen en te transformeren als dat lukt. 

 

Soms is er een klein stapje terug nodig, en houd je bepaalde mensen op een afstandje. En je ziet wel of jullie uiteindelijk naar elkaar toe bewegen of juist van elkaar af. Maar dan stop je met zo hard ergens voor werken, alleen maar om niet alleen te komen te staan. En soms is het ook nodig om er volledig uit los te breken als het je laatste beetje levensenergie volledig opzuigt. Want eenzaam was je al in die groep, de stap naar fysiek alleen zijn is een kleine maar tegelijkertijd ook een grote. Je schuilplekje valt namelijk weg.

 

 Sommige mensen zijn er ook om volledig los te laten. Jullie wegen waren elkaar met een reden gekruist. De mensen die je het meeste pijn hebben gedaan zijn ook mensen die jou je pijnstukken hebben laten zien en hebben jou daarmee geholpen om lichter en dichter bij jezelf te komen. Daarna mag je ze loslaten. Je kan ze bedanken, de laatste spanningen loslaten en verder stappen in je nieuwe wereld. Waarin alle deuren nog open staan en je elke kant op kan. Vol trots en zelfverzekerdheid. Omdat de veiligheid, het vertrouwen en de verzekeringen nu vanuit jezelf komen en niet meer van daarbuiten. De mensen die je hiermee aantrekt zijn totaal verschillend van wat je tot nu toe in dit leven hebt gezien. En tot die tijd blijf ik liever alleen dan eenzaam met mensen om me heen.

 

An


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jay
een maand geleden

Prachtige uiteenzetting, dank daarvoor ❤️