duurzame fietsbezorging in omgeving Haarlem!

In je eigen zuiverheid blijven staan

Gepubliceerd op 22 mei 2022 om 10:45

Voor gevoelige mensen is het vaak een hele opgave om ‘de confrontatie’ aan te gaan of wel hun eigen grenzen aan te geven en wat van ze te laten horen als iemand deze niet respecteert. Meestal wordt er dan gezegd: ‘je hoeft niet tegen iedereen zo lief te doen’ of ‘niemand gaat je stom vinden als je voor jezelf opkomt’. En hoewel dit zeker een belangrijk punt is voor velen van ons; stootte ik ook op iets anders. 

 

Als je gevoelig bent voel je veel van jezelf maar ook van anderen en je omgeving. Als het niet duidelijk is afgebakend hoe jouw eigen energie voelt in zijn zuiverste vorm, zal je altijd min of meer bevuild zijn met de energie van iemand anders. En daarnaast gebeurt dit ook veel in het moment. Als je met iemand praat voegen jullie energievelden zich als het ware een beetje samen. Dit zorgt ervoor dat veel gevoelige kinderen lastig keuzes kunnen maken. Want ze voelen meerdere keuzes in zich, bijvoorbeeld die van zichzelf en de voorkeur van hun moeder, en dat is lastig kiezen. Soms omdat je je moeder graag tevreden houdt maar je kan je voorstellen dat het nog lastiger is als je je eigen keuze niet meer boven alles uit kan horen.

 

Daarom is het belangrijk om als kind en ook als volwassene te leren om je energie te gaan voelen. Wat is van jou? En wat kan ik loslaten? Je energieveld als het ware leren uitzuiveren. Hier zijn verschillende oefeningen voor om dit te doen en dit gaat niet in een keer helemaal lukken. Maar hoe meer je oefent, hoe beter je je eigen veld kan waarnemen en hoe beter je bijvoorbeeld zware vermoeidheid kan herkennen waarvan de oorzaak ligt in te bevuild zijn. Hierbij is het belangrijk (in welke vorm dan ook) dat je twee stappen aanhoudt: eerst haal je alles uit je veld wat niet van jou is/ jij niet meer nodig hebt. En dan (belangrijk) vul je jezelf weer helemaal op met aardse/kosmische lichtenergie. Altijd in de mate die voor jou goed is, in de hoeveelheid die voor jou goed is. Hoe meer je dit oefent hoe meer dit uiteindelijk vanzelf gaat.

 

Nu je zelf vaker in je zuiverste energie zit is het belangrijk dat je hier overheen je grenzen gaat leggen. En dan je eigen zuiverheid als maatstaf te gaan gebruiken. Voor mij was het heel lastig om door te krijgen dat ik op een hele andere manier met mensen omging en met ze mee voelden dan de mensen uit mijn omgeving bij mij deden. Ik deed alles op gevoel en op het moment dat iemand anders hier niet tot in staat is kan dat heel erg vervelend aanvoelen. Vooral omdat je niet begrijpt waarom sommige mensen handelen zoals ze handelen. Deze mensen zijn simpelweg nog niet in contact met hun voelsprieten en kunnen daarom niet voelen wanneer ze over jouw grenzen gaan. Zachte hints o.i.d. werken bij hun dus niet om op te vangen dat je iets niet wilt of niet leuk vindt. Daarom is het fijn, voor jezelf, om energetisch een grens neer te zetten op de rand van je veld. Je zal zien dat dit (onbewust) al een groot verschil maakt zonder het uiteindelijk in (aardse) confrontaties te laten uitlopen.

 

Confrontaties zijn erg lastig heb ik gemerkt want er komt bijna altijd meer naar boven dan waar het in de kern om ging. Omdat ieder mens pijnlijke (kind)stukken of trauma’s in zich meedraagt. Dus als je iets zegt wat deze triggert worden ze er onbewust ook in meegenomen. Het belangrijkste hierin is om in je eigen zuiverheid en kracht te blijven staan en te weten dat je dat als maatstaf mag gebruiken en vanuit hier mag spreken. Ik vond het altijd lastig om mijn punt te maken omdat ik zo kon meevoelen met iemand anders dat ik helemaal bij mezelf werd weggetrokken en het plots weer allemaal tolereerde. Vooral als iemand een hele heftige energie heeft, die erg scherp of boos binnen kan vallen is het lastig(er) om in je eigen zuiverheid te blijven. Maar dit gaat je met wat oefenen vanzelf makkelijker af. Vanuit je eigen zuiverheid spreken is namelijk altijd goed, dat is wat jij voelt op dat moment en niemand zal daar wat van (mogen) zeggen. 

 

Eerlijk zijn is belangrijk als het ook veilig is met die persoon te gaan praten. Als dit niet zo is kan je ermee blijven oefenen door het simpelweg te gaan observeren. Je kan dan bijvoorbeeld duidelijk vertellen tot waar het voor jou zuiver is en tot waar niet zodat je dit uit elkaar kan halen. Acties kunnen namelijk beide kanten hebben (zuiver en onzuiver) en dit is iets wat minder gevoelige mensen nog niet kunnen waarnemen. Soms zal het misschien bij deze persoon pas veel later doordringen maar het belangrijkste is dat jij dan voor jezelf op een rustige manier bent opgekomen. En dat is iets waar nog veel mensen wat van zouden kunnen leren op deze wereld.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.