duurzame fietsbezorging in omgeving Haarlem!

De angst in je hoofd

Gepubliceerd op 14 maart 2022 om 13:48

Ik zit hier net op een nieuw plekje, letterlijk boven op mijn kamer. De hele nacht heb ik migraine gehad en liggen balen over dat ik me de laatste tijd niet zo geïnspireerd voelde. Er was iets dat het tegenhield. Ik durfde ook niet super dichtbij te komen want de stroom van energie was gewoon geblokkeerd.

Ik kan op vele manieren proberen dit te verklaren; de plek waar ik heen was gegaan, familie situaties, een eigen gevoel van ziek en moe zijn. Maar al die tijd was dit maar een schijn over wat ik echt voelde: angst.

 

Angst om het leven aan te gaan. Angst om te creëren wat ik al die tijd in mijn hoofd al helemaal voor me kon zien. Het is niet makkelijk om een idee die je etherische hoofd al helemaal heeft uitgewerkt; neer te zetten hier op aarde. Om het fysiek te ‘maken’. Sommige mensen zullen dit al helemaal onder de knie hebben of niet anders weten. Maar bij mij (en waarschijnlijk vele anderen) begint het bij een idee, bij inspiratie, en dat gedeelte stroomt en flowt. Maar daarna….

 

Veel ideeën van mij staan nu even op de pauzeknop. Met veel enthousiasme werk ik ze uit en ergens weet ik ook dat het me makkelijk zou gaan lukken om neer te zetten. Maar dan komt de angst kijken. De angst van mijn fysieke hoofd. Wat als ik het helemaal niet fysiek kan neerzetten? Wat als iedereen het een dom idee vindt? Wat als ik niemand kan bereiken met de juiste interesse voor mijn ideeën? Wat als mijn geld op raakt? Wat als niemand het wat vindt? En natuurlijk de diepere angst om jezelf bloot te geven. Als ik dit op mijn website zou plaatsen staat het namelijk op internet. En het internet is groot. Misschien leest nu iemand het die er wel om kan lachen, iemand die zich er heel erg in herkent of het wel amuserend vindt. Maar het kan ook zijn dat iemand dit leest met een boos oog, haat, jaloezie of die mij niet het beste wenst. 

 

Gelukkig kan ik energetisch een bescherming zetten over het hele concept en mijn website dus daarmee kan ik dit al afstrepen op het rijtje van angsten. Dit is heel herkenbaar, ook als ik praat over iets waar ik niet over uitkom zal je mij continu in tegenstellingen horen praten. Mijn vriend zegt altijd dat ik dan mijn eigen standpunten ontkracht. Maar ik noem het eerder hardop nadenken, vanuit alle perspectieven durven kijken en afwegen welke praatjes uit mijn hoofd en welke uit mijn hart komen.

 

Want er is iets wat ik de afgelopen tijd als geen ander heb geleerd: luister altijd naar je gevoel (eerst was dit nog lastig want ik kon ook voelen wat anderen voelde en nog geen onderscheid maken tussen mijn energie en een andere energie). Ik heb Jiwa Sayang opgezet met een reden. Mijn hele hart ging ervan openstaan, ik word er blij van, enthousiast en aangesloten op een eeuwige bron van inspiratie en creativiteit. Ik kan mezelf nu wel voor de kop slaan (ga ik niet doen) dat ik dit niet eerder in kon zien. De angsten waren maar van mijn hersenen en het enthousiasme komt recht uit mijn hart en deze ga ik volgen!

 

Zondag 13 maart 2022


 »