• duurzame fietsbezorging in omgeving Haarlem!
  • gratis verzending vanaf €40

Al sinds ik jong ben vind ik het leuk om te schrijven, en dat doe ik nog steeds. Nu in de vorm van een blog en soms ook voor tijdschriften. Gewoon, om een beetje bewustzijn te prikkelen en om en manier voor mezelf te vinden om sommige vragen die ik heb uit te werken.

Ik schrijf over een heel breed spectrum aan onderwerpen omdat ik ook veel interesses heb. Het is elke keer weer anders maar ik ben zelf bezig met: ont-wikkeling, energie, dieren, de aarde, filosofie, psychologie, spiritualiteit, duurzaamheid, creativiteit, metafysica, (quantum)fysica, omdenken en soms ook kritische vragen stellen. Ben benieuwd bij wie mijn verhalen gaan resoneren! 

Diepe dalen en hoge pieken

Je ontkomt niet aan emoties, het zijn energie verplaatsingen die je niet kan tegenhouden. Je kan ze hooguit negeren, totdat er ergens iets uit zijn voegen barst. Stagnering en het gevoel van stilstaan is een van de moeilijkste dingen om grip op te krijgen, je wilt wel maar het lukt niet. Er moet nog iets opgeruimd worden waar je nog geen aandacht aan hebt durven geven.

Lees meer »

De kunst van het niets doen

Vaak hoor ik mensen praten over niets doen alsof het een zonde is. Als je heel even ‘niets doet’ dan ben je lui of je aan het vervelen. Het is in ieder geval iets wat eigenlijk niet zou mogen. Of het nu gaat om je tiener dochter of jezelf, niets doen blijft iets wat we ten alle tijden moeten voorkomen lijkt het soms. 

Lees meer »

Eenzaam maar niet alleen

Heb je wel eens het gevoel gehad dat je omringd was met mensen maar dat je je onwijs alleen voelde? En heb je wel eens het gevoel gehad dat je met alles verbonden was maar wel alleen? Dit komt omdat ‘eenzaamheid’ en ‘alleen’ twee verschillende dingen zijn.

Lees meer »

Eindexamens in grote rust

Nu de eindexamens weer bezig zijn doet dat me heel erg denken aan mijn eindexamens vorig jaar. School was jarenlang een enorme struggle, zoals voor bijna alle scholieren wel geldt. Op de basisschool vond ik het interessant om dingen te leren en veel interesseerde me. Op de middelbare school voelde het zo alsof je werd doodgegooid met enorme hoeveelheden tekst, dat het plezier er (helaas) na een paar weken wel vanaf was. 

Lees meer »

In je eigen zuiverheid blijven staan

Voor gevoelige mensen is het vaak een hele opgave om ‘de confrontatie’ aan te gaan of wel hun eigen grenzen aan te geven en wat van ze te laten horen als iemand deze niet respecteert. Meestal wordt er dan gezegd: ‘je hoeft niet tegen iedereen zo lief te doen’ of ‘niemand gaat je stom vinden als je voor jezelf opkomt’. En hoewel dit zeker een belangrijk punt is voor velen van ons; stootte ik ook op iets anders. 

Lees meer »

De angst in je hoofd

Ik zit hier net op een nieuw plekje, letterlijk boven op mijn kamer. De hele nacht heb ik migraine gehad en liggen balen over dat ik me de laatste tijd niet zo geïnspireerd voelde. Er was iets dat het tegenhield. Ik durfde ook niet super dichtbij te komen want de stroom van energie was gewoon geblokkeerd.

Lees meer »