duurzame fietsbezorging in omgeving Haarlem!

Ontdek de betekenis van de edelstenen uit de hangers!

Of vind een hanger bij de edelsteen die jou het meeste aanspreekt


Amethist

Amethist vergroot je intuïtie en geeft een dieper inzicht in wat echt belangrijk voor je is. Deze steen helpt je met het vinden van rust en stilte in jezelf. Het reinigt lichaam, ziel en geest en versterkt paranormale gaven. Amethist kalmeert, beschermt, en inspireert. Het reinigt je energieveld en zet lagere energie om naar een hoge trilling.

Novan - Spiritueel | Dimas - Geliefd kind |prinses van de zee


Bergkristal

Bergkristal is een neutrale steen met grote geneeskracht en versterkt de energie. Het is een krachtige spirituele steen met hoge trilling en versnelt de spirituele ontwikkeling. Het verdrijft negativiteit en stimuleert helder weten en helder zien. Bergkristal zuivert zowel de chakra's als de omgeving waar het zich in bevindt en heeft een harmoniserend effect. Reinigt emotioneel en fysiek. 

Dimas - Geliefd kind | hippie


Mookaiet

Mookaiet Jaspis werkt beschermend en aardend. Zorgt voor balans tussen jezelf en je omgeving. Vergroot flexibiliteit en geeft je moed, laat zien hoe een juiste keuze gemaakt kan worden om nieuwe ervaringen aan te gaan. Het zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest en maakt eerlijk, hulpvaardig en oprecht. Mookaiet Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en vervuiling.

Walyu - Openbaring


Oceaan Jaspis 

Oceaan Jaspis werkt kalmerend en ontspannend en bevordert de doorstroming van energie. De steen zorgt voor een positievere instelling en geeft een gevoel van vrijheid. Het voert negatieve energie af en brengt helende energie op de juiste plek.  Geeft comfort en maakt je krachtiger in jezelf. Oceaan Jaspis opent je hart en laat creativiteit stromen. Ook verwijdert het energetische blokkades.

Biru - Blauw


Dalmatiër Jaspis

Dalmatiër Jaspis staat bekend om zijn beschermende eigenschappen. Het is een sterk beschermende steen die ook voor meer evenwicht zorgt. Ook werkt het opbeurend en geeft het energie. Verwijdert negatieve energie uit het lichaam en beschermt tegen straling. Hierdoor kan het helpen bij depressies of nachtmerries. Daarnaast helpt deze steen mensen die teveel nadenken, om meer tot rust te komen. Kalmerende invloed op kinderen en dieren.

Ayu - Lief


Melkkwarts

Net zoals bergkristal is melkkwarts een steen met een grote geneeskrachtige werking maar deze is zachter en geleidelijker. Het werkt zuiverend, vitaliserend,  en brengt het lichaam in balans. Melkkwarts helpt om meer thuis te komen bij jezelf en vanuit hier keuzes te maken. Het helpt te ontdoen van grote verantwoordelijkheden en beperkingen. Spiritueel helpt de steen om in contact te komen met je innerlijke wijsheid. En zorgt voor verbinding tussen gevoel en denken.

Dimas - Geliefd kind


Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van onvoorwaardelijke liefde en zachtheid. Opent het hart om liefde te ontvangen en geven. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking. Het werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie en openheid. Rozenkwarts ondersteunt je om van jezelf te houden en dicht bij jezelf te blijven, en ook  om creativiteit  en fantasie vrij te laten stromen. Een hanger met deze steen is een ideaal geboortegeschenk. Rozenkwarts helpt het kindje om zich thuis te voelen op aarde.

Melati - Jasmijn | Musim Gugur - Herfst | Kasma - Zuiver | Dimas - Geliefd kind


Tijgeroog

Tijgeroog combineert de energieën van de zon met de energie van de aarde. Geeft zelfvertrouwen en helpt om gezonde verantwoordelijkheid te kunnen nemen. Helpt om doelen te bereiken en stimuleert heldere intenties en meer zelfrespect. Het weert boze energie en jaloezie. En in moeilijke periodes kan tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven. Tijgeroog is een fijne steen die het aardse leven verbind met een positief gevoel, voor kinderen en jongeren die zich niet altijd thuisvoelen op aarde.

Bumi - Aarde | Angkasa - Ruimte | zonnige aarde


Unakiet

Unakiet versterkt de geest en brengt geduld. Het brengt meer helderheid naar aarde en helpt bij het loslaten van opgekropte gevoelens. Unakiet geeft inzicht in de oorzaak van problemen en helpt om oude patronen te doorbreken zodat er ruimte is voor geestelijke groei. Werkt daarom opbouwend en versterkend en brengt de evenwicht terug in emoties. Zorgt ervoor dat je minder streng bent voor jezelf en vergroot je zelfliefde. De steen absorbeert elektromagnetische straling als deze bij een apparaat geplaatst wordt. 

Sabar - Geduld


Onyx

Voor een zwarte steen is Onyx een hele zachte en lieve steen en helpt met het centreren van je energie. Hij zal je situaties leren te accepteren zoals ze zijn en je blik verruimen. Geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen op moeilijke momenten. Het leert je om je verantwoordelijkheid te nemen en wijze beslissingen te maken. Onyx geeft je zelfvertrouwen en is ook een goede steen in tijden van stress. Het helpt om het hoofd tot rust te brengen en creëert meer structuur. Zorgen en angsten verminderen en je ziet beter welke kant je op moet gaan.

Mata Jahay - Boze Oog


Bronziet

Bronziet is een krachtige beschermer. Alle negatieve energie wordt terug gestuurd naar de zender, wat deze edelsteen in combinatie met het boze oog zeer krachtig maakt. Zoals het uiterlijk van deze steen al een beetje verklapt helpt het je om goed te kunnen aarden. Verder helpt Bronziet je om gezonde controle te houden in een levensfase of situatie. Het helpt je om kalm te blijven en je goede humeur te behouden. Zo ontstaat er een gevoel van innerlijke rust en vertrouwen.

Bedjo - Zegen | Malam - Nacht | Mata Jahat - Boze Oog


Amazoniet

Amazoniet heeft een hele zachte energie en helpt bij angsten, zorgen en trauma’s. Hij begeleid je om vanuit je hart te gaan leven en niet meer vanuit je hoofd. Keuzes worden niet meer gemaakt vanuit ‘moeten’ maar vanuit zachtheid en liefde. Amazoniet opent je keel en hart om liefdevol te communiceren vanuit je hart energie. Het brengt je mannelijke en vrouwelijke energieën in balans en maakt je doelbewust. Je innerlijke kracht wordt voelbaar in je hart en vanuit hier ontvang je ook meer inzicht en daadkracht.

Musim Semi - Lente


Valkenoog

Valkenoog is een aardende steen die meer inzicht geeft over jouw levenspad. Hij beschermt en bevordert je vermogen om helder te zien. En helpt je om situaties van een afstand te bekijken en het grotere geheel te zien. Hij geeft jongeren die vaak de kat uit de boom kijken een basis veiligheid. En ook anderen schenkt hij meer zelfvertrouwen in hoe jij jezelf wilt uiten en zo ook veiligheid in je basis. Beperkende denk- en gedragspatronen kunnen worden verbroken en slachtofferschap wordt omgezet in vertrouwen en opstaan in jezelf.

Bulan - Maan


Rookkwarts

Rookkwarts lijnt je energie uit in de aarde en ankert deze stevig. Rookkwarts helpt je met het omzetten van faalangst, angst om zichtbaar te zijn en andere oude patronen. Helpt om open te staan voor jouw waarheid en doelen en bengt zekerheid en daadkracht met zich mee. Bevordert zelfacceptatie en emotionele rust en verlicht stress, angst en depressie. Verder heeft hij een ontgiftende werking en absorbeert elektromagnetische smog.

Langit - Lucht


edelstenen reinigen en opladen

Edelstenen verbinden zich met hun eigenaar en nemen spanningen en geblokkeerde energieën over. Het is belangrijk om je edelstenen regelmatig te reinigen en weer op te laden. Bijvoorbeeld door er maanlicht op te laten schijnen (kan gewoon achter glas) of de rook van bijvoorbeeld salie te gebruiken. Zo vult de steen zich weer op met de natuurlijke energie. Deze zachte methode werkt vooral goed met het licht van de volle maan. Zonlicht laadt veel stenen ook fijn op met een levendigere energie.

*Belangrijk om te weten is dat niet alle edelstenen tegen water kunnen en sommige door zonlicht kunnen verkleuren. Ik raad het dan ook af om te hangers buiten op te hangen.

trilling is energie

Elk levend en niet levend wezen heeft een “energetische vibratie”. De fysica heeft deze stelling dan ook bewezen. Alles bestaat uit atomen, waarin elektronen rond de atoomkern draaien of “trillen”. Deze voortdurende trillingen van microscopisch kleine deeltjes zorgen ervoor dat stenen, net zoals elk levend wezen, een eigen energie bevatten. Wanneer we een hanger in onze leefruimte hebben hangen komt de edelsteen daaruit in direct contact met onze energie. Waardoor er een overdracht ontstaat tussen de vibratie van de edelsteen en die van ons lichaam. Ieder mens reageert anders op de trillingen van de steen. Sommigen zijn zo gevoelig, dat ze de energie en/of de warmte gelijk voelen in hun hand. Anderen voelen er niks bij, en dat is ook helemaal oké. Hier werkt de steen nog steeds door op hun energieveld zonder dat ze dit bewust waarnemen.

info

Edelstenen ontstaan diep in de aarde en kunnen miljoenen jaren oud zijn. Ze staan hierdoor symbool voor eeuwigheid en kunnen op veel verschillende manieren gevormd worden. Nadat ze uit de aarde gehaald zijn krijgen ze hun glans wanneer ze getrommeld of geslepen worden. Zo komt de unieke uitstraling en kleur van de steen naar boven. Je kan bij het kiezen van een hanger of edelsteen je laten leiden door je gevoel. Wat jou het meest aanspreekt zal jou het beste ondersteunen op dat moment.

Al in de oudheid werden edelstenen en mineralen gebruikt door natuurvolkeren bij het genezen van ziektes, het houden van rituelen en nog veel meer. Zo wordt er nog steeds gebruik gemaakt van de informatie die er over de jaren heen is opgedaan. Iedereen kan net weer iets anders voelen bij waar de energie op werkt.

*De edelstenen die wij gebruiken worden op een eerlijke manier verkregen. Er wordt vanzelfsprekend niet gewerkt met kinderarbeid en er wordt toegezien op correcte werkomstandigheden in lijn met lokale arbeidsvoorschriften.